Assemblea territorial "Sant Fruitós cap a la Independència"

El 20 de setembre de 2011 es va constituir al nostre municipi l’Assemblea Territorial que participà en el procés constituent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que culminà el 10 de març del 2012, on s’aprovà el full de ruta. Fent camí cap a la independència!!!

dimarts, 17 de setembre del 2013

2a. Marxa de Torxes

El dia 10 de setembre de 2013, hi hagué la 2a. Marxa de Torxes de Sant Fruitós de Bages. La Marxa estava convocada a les 9 del vespre davant de l'església, però una forta pluja que s'inicià a les 8 feu endarrerir la sortida. Tot i així, a les 21:45 s'inicia la Marxa amb el pregó del conciutadà Florència Tatjé des de l'església.
S'inicia tot el recorregut travessant tot el carrer Padró fins al capdamunt, on es girà cap a la carretera de Vic la qual es travessar i es dirigí tota la comitiva, amenitzada en tot moment per la cola de geganters i grallers del poble, cap al Cobert de la Màquina de Batre, on ja hi havia un bon grup de gent que s'hi havien aplegat, els quals no s'havien atrevit a fer el recorregut per por de la pluja.
En el Cobert es trobà una gran estelada feta d'espelmes, la qual la quitxalla, ajudada per alguns adults, encengueren mentre la Coral, present en l'acte, cantar vaires cançons del seu repertori.
Un cop l'estelada fou tota encesa, la gent es posaren al voltant formant una gran cadena humana, i la Coral cantà el Cant de la Senyera.
Seguidament hi hagué un breu discurs de l'alcalde i es finalitzà amb el cant dels Segadors. Hi hagué coca i beure per a tots els participants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada